Creditele ipotecare îți pot îndeplini visurile

6 septembrie 2015

creditele ipotecare

Când vorbim de creditele ipotecare, oamenii au tendința de a intra în panică. Vor să contracteze un astfel de credit, dar în același timp se tem să-și pună drept garanție imobilele pe care le dețin. Oamenilor evită riscurile, dar sunt perfect conștienți că fără risc nu există câștig. Pe scurt, nu riști, nu câștigi. Însă, ca să fim sinceri, în momentul în care te decizi să faci un astfel de pas mare, este bine să apelezi la sfatul unor specialiști. Creditele nu se contractează după ureche. Brokerii de credite bancare nu recomandă absolut deloc acest lucru. Dacă vrei un credit ipotecar, informează-te ca la carte, apelează la un broker de credite bancare și el îți va realiza scoringul preliminar care-ți va dezvălui valoarea creditului cel mai potrivit pentru tine, dar și numele instituțiilor bancare și a IFN-urilor care te pot finanța. Suma o poți stabili tu, însă pe baza profilului financiar realizat de brokerul de credite, vei fi sfătuit să contractezi exact suma de bani pe care să o poți achita conform condițiilor contractuale. Viitorul tău financiar este pe mâini sigure cu un broker de credite!

Să trecem în revistă trei cazuri:

  1. Ai o casă pe care ai moștenit-o de la părinți, însă are nevoie de foarte multe îmbunătățiri. Fiind o casă veche, de peste 40-50 de ani, cu siguranță va trebui să schimbi instalația electrică și/sau pe cea sanitară. Lucrări care sunt extrem de costisitoare. Trebuie să văruiești, să schimbi ușile, să pui parchet, să schimbi geamurile, iarăși te-ar costa o mulțime de bani. Poate că nici mobila nu mai este ce a fost. Ori este deteriorată, ori este demodată și-atunci, trebuie să o schimbi. Din nou cheltuieli pe sau peste măsură. Toate aceste lucruri le poți face în două feluri: să aștepți o mulțime de ani pentru a economisi banii necesari îmbunătățirilor sau să contractezi un credit – credit ipotecar sau credit de nevoi personale cu garanție imobiliară.
  2. Ai deja o locuință, însă este prea mică și-atunci, pentru familia ta numeroasă, te-ai gândit să îți cumperi o casă mai spațioasă. Cea mai bună soluție NU este să vinzi imobilul pe care îl deții deja, ci să contractezi un credit ipotecar. Obții creditul ipotecar, îți cumperi casa mult visată, iar imobilul mai mic îl închiriezi. Cu chiria pe care o încasezi, îți vei putea plăti rata lunară la bancă. Astfel nu te vei împovăra cu o datorie mai mare decât ai putea duce, ba din contră, ai dezvolta un business. După ce îți achiți creditul, imobilul mai mic rămâne în continuare pentru tine o sursă aducătoare de venit. Așadar, împuști doi iepuri dintr-un foc. Lași copiilor tăi două locuințe și nici nu duci întreaga viață grija zilei de mâine.
  3. Ai o casă, ai un job stabil și un salariu bun, însă tu vrei mai mult de la viață. Ei bine, dacă simți că ai ajuns în punctul în care statutul de angajat nu te mai mulțumește, atunci poate că a venit vremea să dai startul unui business ambițios. Să presupunem că ai un vis care abia așteaptă să fie îndeplinit. Acest vis a luat naștere dintr-o mare pasiune a ta. Poate visezi să ai o sală de fitness, poate că vrei să deschizi un restaurant sau poate că vrei să deții o cofetărie cu dulciuri făcute în casă, exact ca la mama acasă. Pentru a demara un business trebuie să investești foarte mulți bani. Știm cu toții că banii nu aduc fericirea, însă sunt un mijloc prin care ne îndeplinim visurile. Ideal este să-ți pui la punct un plan de afaceri, să strangi toată documentația necesară și să contractezi un credit ipotecar. Dacă tu crezi în visul tău și cunoștințele pe care le ai te asigură că vei avea succes cu business-ul pe care îl plănuiești, atunci ce te reține să nu intri în lumea afacerilor? Este adevărat că îți ipotechezi locuința, la mijloc sunt anumite riscuri, dar așa cum am scris și mai sus, dacă nu riști, nu câștigi.

Acum spune-mi, te regăsești în vreunul din cele 3 cazuri?

Creditele ipotecare nu mai sunt de mult un lux. Îți poți permite un astfel de credit dacă te bucuri de un serviciu stabil și un salariu bun. Ba chiar mai mult decât atât, poți plăti creditul împreună cu cineva din familie. Tu poți fi debitorul, dar ai și opțiunea de a fi ajutat de un co-debitor.

Există însă o singură lege universal valabilă pe care nu trebuie să o încalci: înainte de a contracta un credit, orice tip de credit, informează-te! Poți umbla din bancă în bancă sau poți apela la un broker de credite bancare. El îți va dezvălui toate ofertele bancare și non-bancare și te va sfătui să faci cea mai bună alegere. Te consiliază, îți realizează dosarul de creditare, ți-l depune, urmărește dosarul de creditare și-ți obține banii. După ce ai contractat creditul, brokerul de credite îți rămâne alături!

De acum îți poți îndeplini orice vis. Pentru a obține un credit ipotecar ai nevoie de un venit stabil și de un broker de credite! Restul vine de la sine! Nu-ți mai amâna dorințele. Momentul potrivit este astăzi!